mijn leerKRACHT

 

100_7355

mijn leerkracht

Voor mijn werkgerelateerde website: www.ziez-onderwijs.nl

Jarenlang heb ik me, eerst als leerkracht in het basisonderwijs, vervolgens als directeur van een school in Oost-Groningen hard gemaakt en ingezet om de betrokkenheid van elk kind bij het leren te vergroten. Met innovatieve, creatieve projecten (zoals een stadsbus op het schoolplein, 70 deuren ingegraven in de berm van het kanaal, voorzien van gedichten van elk kind en voorzien van kunstwerken door diezelfde kinderen) bereikte ik, bereikten wij elk kind omdat elk kind geraakt werd en de projecten die we opzetten aansloten bij de leef en belevingswereld van elk kind. En omdat we er zelf zo van genoten.

Ik heb een ‘schatrijke leeromgeving’ gecreëerd  waar ik het boek “alles is taal in de schatrijke school” over heb geschreven.
Toenmalig staatssecretaris van onderwijs, mevr. Sharon Dijksma heeft het voorwoord voor het boek geschreven en heeft de school waar zich dit afspeelde bezocht om met eigen ogen te zien wat voor hele mooie dingen er gebeurden.

Ik ben daarnaast verhalen gaan schrijven over een bizoendere meester (zo bijzonder dat je hem – of zijn avontuurlijke hilarische voorvallen- zou willen kussen). Meester Korneel leeft voor, laat beleven en laat anders kijken. Meester Korneel heeft zelf zijn eigen glossy magazine. Waarom? Om kinderen en leerkrachten te laten zien dat onderwijs meer is dan het overdragen van leerstof. Dat het nodig is dat je als leerkracht elk kind raakt. Dat het niet alleen gaat over gedachten, meningen en feiten maar ook over spanning en actie, speels contact, samen werken en tijd om alleen te zijn.  En om jou, de leerkracht.

Wat ik toen niet wist maar nu wel is HOE ik elk kind kon bereiken. En dat is waarom ik dit schrijf. Omdat ik geloof dat het anders kan, beter, leuker, mooier. En dat dat niet eens zo moeilijk hoeft te zijn. Maar dat we het wel vaak moeilijk maken. Voor de leerkracht, voor de kinderen.

Ik nodig je uit om samen met mij het onderwijs rijker te maken. Deze website staat vol met prikkelende stukjes, en met het antwoord op de vraag hoe je kunt investeren in je eigen leerkracht!

 

4 gedachten over “mijn leerKRACHT

 1. Ha Jelte,

  Gave instelling en mooie site. Ik ga zo beginnen met lezen en delen of was het ontvangen?

  Gr. Mark

  1. Ha Mark,
   Dank voor je snelle reactie… ( en wie deelt zal ontvangen… ik deel mijn werk met wie het wil lezen!)
   Jelte

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *