december-actie

Cover_voorzijde NU “ik, Lente” bestellen, geen verzendkosten betalen.
Stuur een mailtje naar vanderkooijelte@gmail.com en je krijgt het boek (inclusief persoonlijk voorwoord) per ommegaande thuisgestuurd.
de prijs? € 14,95

Onderstaande recensie kwam vandaag onder mijn ogen. Dat is de reden voor bovenstaande december actie.
Een recensie die oproept om me te nomineren voor de gouden griffel; om ik, Lente in je boekenkast te zetten naast ‘karakter’ van Bordewijk. (mijn favoriete roman).

Ik deel de recensie graag met je.

Ik, Lente – Jefte van der Kooi
Gemaakt op woensdag 28 augustus 2013 12:08
Geschreven door Hilde Roberts
Titel: Ik, Lente
Auteur: Jelte van der Kooi
Uitgeverij: Booklight
ISBN: 978 94 91472 27 5

“Ik ben zestien. 
Dat weet ik zeker.
De rest
is onzeker.
Dat komt door mijn moeder
of door haar moeder
of door alle drie (blz. 8).

“Ik, Lente” overdondert. De zinnen kruipen als opgewaaid door een warme wind, onder je huid. “Ik, Lente” laat je niet meer los.

Jelte van der Kooi koos een bijzondere schrijfstijl voor dit prachtige boek. Het houdt het midden tussen poëzie en proza. De zinnen dansen over de pagina’s en vertellen zo het verhaal van Lente.

Lente is zestien. Dat weet ze zeker. Ze groeit op in Bankschroef. Met een moeder die soms dagen kwijt is. Een moeder die soms Zwaan van vier is, soms acht. Waarover wordt gefluisterd in het dorp.

En ook is er  de opa van Lente, met prikkeldraadbenen. Een opa die in een rolstoel zit, maar wel kan lopen. Ook is er Storm, de vriend van Lente. De jongen die zwijgt, enkele boterbloemgraven lang. Storm die te onrustig is om in Bankschroef te blijven. Wat is er gebeurd, wie is ZIJ, wie is de vader van Lente? Wat zijn de zwarte leugens en halve waarheden die in het stof verborgen liggen?

“Ik, Lente” behoort een plaatsje te krijgen in je boekenkast, tussen andere Nederlandse toppers, als bijvoorbeeld ‘Het gouden ei” en “Karakter”. “Ik, Lente” is een ideaal boek voor op de leeslijst. “Ik, Lente” bespreekt lichtvoetig als de lente zware thema’s zonder te bagatelliseren. Mag ik het nomineren voor een Gouden Griffel?

Waardering: 8/10

 

http://lekkerlezen.net/index.php/boeken-fictie/diverse-romans/1080-ik-lente-jefte-van-der-kooi

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.